Державна податкова служба України, керуючись ст.52 Податкового кодексу України (далі — Кодекс), розглянула запит (далі — Товариство) від... щодо надання індивідуальної податкової консультації стосовно реалізації алкогольних напоїв у тарі, виготовленій із харчового алюмінію, і в межах компетенції повідомляє.
Товариство у запиті повідомило, що здійснює діяльність із реалізації в Україні алкогольних напоїв, які класифікуються за кодом згідно з УКТ ЗЕД 2206 00 39 00 з вмістом спирту не більше 8,5 відс., а саме 0,7 відс.об'ємних одиниць спирту.
Суб'єкта господарювання цікавить відповідь на таке питання:
чи дозволено імпортувати та реалізувати в Україні алкогольні напої (у тому числі,торгової марки «Fiorelli», а саме: Fragolino Bianco Fiorelli, Fragolino Rosso Fiorelli, Pesca Fiorelli,Fiorelli Dry, Fiorelli Moscato Blue, Moscato Ananas Fiorelli, Moscato Mandarino Fiorelli, Fiorelli Spritz) із вмістом спирту етилового менше 8,5 відс. об'ємних одиниць у тару, виготовлену із харчового алюмінію.
Основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, дистилятом виноградним спиртовим, спиртом-сирцем плодовим , алкогольними напоями та тютюновими виробами, забезпечення їх високої якості та захисту здоров'я громадян, а також посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів на території України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі — Закон №481).
Відповідно до абзаца двадцять першого частини другої ст.11 Закону № 481 розлив сидру і пері (без додавання спирту), зброджених напоїв, одержаних виключно в результаті природнього (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об'ємних одиниць (без додавання спирту) здійснюється виключно у передбачену діючими стандартами скляну тару, а також металеві банки із харчового алюмінію, полімерні пляшки марки ПЕТФ, сувенірні пляшки та художньо оформлений посуд із скла, глазурованої кераміки або дерева, упаковку типу «Tetra-Рак» і «Bag in box».
Розлив сидру і пері (без додання спирту), зброджених напоїв, одержаних виключно в результаті природнього (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об'ємних одиниць (без додання спирту) здійснюється у тару (посуд) місткістю 0,05 л, 0,1 л, 0,2 л, 0,25 л, 0,275 л, 0,3 л, 0,33 л, 0,35 л, 0,375 л, 0,4 л, 0,45 л, 0,5 л, 0,61 л, 0,68 л, 0,7 л, 0,75 л. 0,8 л, 1,0 л і більше, а також у тару (посуд) місткістю від 25 до 100 л, виготовлену із матеріалів, дозволених до контакту з алкогольними напоями.
Разом з цим відповідно до абзаца двадцять третього частини другої ст. 11 продукція, призначена для експорту, розливається у тару та маркується згідно з умовами відповідної угоди на експорт.
Звертаємо увагу, що згідно з частиною першою ст. 9 Закону № 481 алкогольні напої повинні відповідати вимогам затверджених і заресстрованих у встановленому законодавством порядку нормативних документів, які діють в Україні.
Враховуючи зазначене, суб'єкти господарювання можуть реалізовувати алкогольні напої з урахуванням вимог Закону № 481.
Відповідно до п. 52.2 ст.52 Кодексу індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
© газета "Все про бухгалтерський облік", 2018-2025 Всі права на матеріали, розміщені на сайті газети "Все про бухгалтерський облік" охороняються відповідно до законодавства України. Використання, відтворення таких матеріалів допускаються тільки в межах, установлених законодавством України. При цьому посилання на сайт газети "Все про бухгалтерський облік" є обов'язковим. |
Передплатіть газету "Все про бухгалтерський облік" |
Приєднуйтесь до нас у соцмережах: |